torsdag 5. februar 2009

Anonym kjendis


En stakkars pilot fant ikke frem til flyplassen. Aftenposten viser ham frem, med en ring som sier HER ER HAN og en blur som sier, du fåkke se! Fint nok, litt personvern skal til.

Dagbladet følger sammen linje. De skriver: "Småflyet er norsk, men Redningssentralen ønsker ikke å gi ytterligere detaljer om reiseruten eller ved hvilken klubb småflyet er medlem."

VG, derimot, hjelper oss litt ved å gi oss hele "navnet" på flyet (ok, aner ikke hva det heter - nummerplate?) - noe som vha. Google forteller oss plutselig masse mer. Kombinerer du denne informationen med skattelistene, ser du at eiers alder stemmer med det Aftenposten forteller oss om piloten som fløy.

Svupp, så var det fritt frem for spekulasjoner om hvem som egentlig fløy. Personvernet? Tja, det fløy seg visst vill i tåken.

3 kommentarer:

  1. Jeg er elev for PPL-A, dvs fly småfly i denne klassen. Det er ikke en del av sertifikatet å fly blindt på instrumenter, som kansje høres simpelt ut, men det er veldig krevende, og for en PPL-flyger, som det antageligvis var i dette tilfelllet, så er det helt vanlig å "diverte"(velge annet sted å lande). Egentlig ikke så spesiell sak.

    Jonas Brenli

    SvarSlett
  2. Han eier Buskerud Øyeklinikk. Spørs om han ikke burde besøke fortetningen sin som kunde over helgen ;)

    SvarSlett
  3. Som PPL-A innehaver er ofte all erfaringen man har med flyging etter instrumenter en 180 graders sving, om man skulle være uheldig å fly inn i tåkeheimen. I tillegg til at det er første gang (og forhåpentligvis eneste) man er "lost" i instrumentforhold, noe som kan oppleves som veldig stressende. Ved hjelp av vektorering fra flygekontrolltjenesten (flygeledere) kan man alltids klare å komme seg til Gardermoen, men det hjelper så lite om værforholdene ikke strekker til (for dårlig sikt, ising osv). Heldigvis gikk det godt til slutt!

    SvarSlett